top of page
Search

Alutaguse valla meistrivõistlused discgolfis 2023

Käesolevaks hetkeks on toimunud mõlemad plaanis olnud Alutaguse valla meistrivõistlused discgolfis - nii paaris- kui ka individuaalsed meistrivõistlused.

Alutaguse vallas, mille territoorium hõlmab praktiliselt poolt Ida-Virumaa territooriumi, on väga hea valik discgolfi radasid, kus erineva tasemega võistluseid korraldada. Sellel aastal langes valik Iisaku Lendorava (paaris) ja Kiikla Libahundi (individuaalne) radade kasuks.

1. oktoobril toimusid paarismängu meistrivõistlused Iisakus. Mängiti kolmes võistlusklassis ja kaks ringi - absoluutarvestus, kuhu kuulusid kõige kõrgema reitinguga mängijad, keskmise tasemega harrastajad ja kolmandaks algajate klass, kus osalesid alustavad mängijad. Kui esimene ring mängiti paariliste parimast viskest edasi siis teine ring mängiti halvemast viskest kuni korvi saamiseni. Peale esimest ringi oli palju paare võrdsete tulemustega aga teine ring eraldas terad sõkaldest. Kokku osales 24 paari ehk 48 mängijat.

Absoluutarvestuse Alutaguse valla paarismängu meistriteks 2023 tulid Taivo Valdur ja Allain-Marco Anton 102 viskega. Neile järgnesid Egert Hütt ja Timo Juursalu 108 viskega ning kolmanda koha saavutasid Taivo Pällo ja Ago Sambla 110 viskega.

Harrastajate arvestuses tulid Alutaguse valla meistriteks Martin Laanemets ja Ragnar Alt 123 viskega. Raul Kaarlõp ja Chris Reest kaotasid neile 3 viskega ning Arvi Küttim ja Riti Marell Paal saavutasid kolmanda koha 136. viskega.

Algajate klassis võtsid väga kindla võidu Andres Pärnpuu ja Allen Talviste 119 viskega. Uno Rego ja Jani Küttim tulid 128 viskega teiseks ning 135 viskega tulid kolmandaks Peivo Talviste ja Arved Kivimägi.


Pildil absoluutarvestuse parimad paarid.

8. Oktoobril jätkati Kiiklas individuaalsete meistrivõistlustega. Võistlust, millel esialgsete plaanide kohaselt pidi mängitama 4 ringi, tuli ootamatute ilmastikuolude tõttu lühendada poole võrra ning isegi see oli nii mõnegi mängija jaoks liig mis liig. Eelmisel päeval alanud torm tegi raja metsaosas väikest laastamistööd, mistõttu kulus hommikupoolik raja mängimiskõlbulikkuse taastamiseks.


Egert, Uno ja tema võitmatu Stihl Kiikla rada korrastamas.

Võistlus ise oli täiesti erinev sellest, millega tavapäraselt harjutud ollakse. Võimsad tuuleiilid koos vihma- ja lörtsihoogudega panid mängijad, nende varustuse ja närvikava tõsiselt proovile. Ainsa boonusena hoidis raja kõrval asuvas kortermajas elav moosekandiks kehastunud Janek rahva meeleolu kogu võistluse jooksul üleval, tema loomingu kõrval ununesid isegi kõige hullemad tuule- ja vihmahood ning hing ja keha said hädavajalikku kosutust.

Tulemused olid ilmaoludele väärilised - kokkuvõtteks suutis ennast miinusesse mängida ainult üks mängija...

Meeste arvestuses tuli Alutaguse valla meistriks Egert Hütt tulemusega -3, kellele järgnesid Taivo Valdur (0) ja Timo Juursalu (+2)

Naiste arvestuses jagati seekord välja ainult esimene koht, sest ülejäänud osalejatel seos Alutaguse vallaga puudus: 1. Aveli Uustalu, tulemuseks +14.

Seenioride arvestuses krooniti Alutaguse valla meistriks Raimond Reiska tulemusega +5, teise koha võitles välja Uno Rego (+7) ja kolmandaks tuli Ago Sambla (+9).

Kõige osavõtjaterohkeima, ehk Harrastajate divisjoni Alutaguse valla meistriks krooniti Mario Kirsimaa (0), kellele järgnesid Tarmo Hütt (+5) ja Peivo Talviste (+6).

Lisaks jagati välja ka Juunioride arvestuse medalikohad, aga kuna seekord osales ainult üks antud kategooriasse kuuluv mängija, siis esimese koha medali sai enda kaela Egert Hütt!

Palju õnne kõikidele võitjatele!


Kõik medalivõitjad ühel pildil.
102 views
bottom of page