top of page
Search

Kohtla-Järve Open 2023

Ajaloo esimene discgolfi võistlus rahvaarvu poolest suuruselt viiendas linnas Eestis, põlevkivipealinnas Kohtla-Järvel on ajalooks saanud. Rahvaparki üles pandud ajutine 18-korviline rada pälvis hulgaliselt kiitussõnu, sellisel huvitaval ja üpriski tehnilisel pargirajal oli ainult rõõm mängida. Rada algas ja lõppes kultuurikeskuse juures ning kulges ümber 1068 meetrilise kaldajoone pikkusega Rahvapargi tiigi.

Huvitava faktina võib välja tuua selle, et samal ajal toimus samal rajal korraga 2 erinevat võistlust - lisaks Kohtla-Järve Openile toimus ka discgolfi klubi Five Under klubisisene võistlus.

Aga võistlusest ka. Võisteldi neljas erinevas divisjonis (algselt oli plaanis küll 5 divisjoni, kuid juuniorite divisjoni mängijaid ei registreerunud). Ilm oli heitlik, vihm ja tuul kogusid iga hetkega aina enam hoogu juurde, kuid 27 kohale tulnud mängijat ennast sellest heidutada ei lasknud.

Meeste arvestuses peale raja läbimist ümbermängimist vaja ei läinud, esikolmik lahendas asjad 18 korviga ära:


  1. Egert Hütt (-8)

  2. Taivo Valdur (-5)

  3. Timo Juursalu (-2)


Seenioride arvestuses selgus 2. ja 3. koht peale kahte lisaraja mängimist:


  1. Raimond Reiska (-7)

  2. Ago Sambla (-3)

  3. Ringo Krilovs (-3)


Naiste arvestuses olid ka asjad peale raja läbimist kohe selged:


  1. Aveli Uustalu (+1)

  2. Keity Vaistla (+10)

  3. Marika Lazareva (+14)


Harrastajate arvestuses läks teise ja kolmanda koha väljaselgitamiseks samuti vaja ümbermängimist, siin piirduti ühe lisarajaga:


  1. Tarmo Hütt (0)

  2. Pelle-Siim Vatter (+1)

  3. Taavi Põllu (+1)


Lisaks anti ainsale osalenud juuniorile välja ka juunioride esimese koha auhind, palju õnne, Egert Hütt!

Discgolfi klubi Alutaguse Eagle tänab kõiki, kes antud võistluse toimumisele ja korraldusele kaasa aitasid. P.S. loodetavasti kuuleme peagi rõõmusõnumeid püsiva Kohtla-Järve discgolfi pargi suhtes, kuid hetkel tuleb selleks veel kannatust varuda ja loota, et kõik läheb plaanide kohaselt.

Pildil: värsked medaliomanikud koos Kohtla-Järve abilinnapeaga Erik Setškov.

242 views
bottom of page