top of page
Search

Maakonna meistrivõistlused Kiviõlis

Pühapäeval 11. juunil selgitati välja see-aastased Ida-Virumaa meistrid discgolfis. Seekordseks võõrustajaks oli Kiviõli Seikluskeskuse discgolf park. Tegemist oli avatud/open võistlusega, mis tähendas, et osaleda said ka mängijad, kel maakonnaga otsest seost polnud. Lisaks oli esmakordselt tegemist PDGA c-tier võistlusega. See kõik meelitas kohale 50 võistlejat! Ilm oli parim üldse. Kerge tuulebriis teisel ringil tuli pigem isegi kasuks. Hästi mõnus. Ja no uute korvidega Black Rabbit väljak: see oli ikka kulda! Suured tänud Kiviõli Seikluskeskusele ja Lüganuse DGK tegelastele (Venno, Vilmar, Arne, Sven, Juss, Üllar, Sven, Karl ja teised!).

Alutaguse Eagle liige Allain-Marco Anton tegemas sooja enne tähtsat võistlust.


Mis siis korda saadeti? Vaatame tulemusi:


MP50 divisjonis oli osalejaid 9. Pärast esimest ringi oli esinelik 4 viske sees. Teisel ringil suutis liider Ago oma edu suurenda ja pea veatu mäng tõi talle tasuks meistritiitli! Edu oli lõpuks lausa 6 viset! Teine-kolmas koht tuli välja selgitada ümbermängimises, kus Üllari suure eksimuse rajal nr 1 kasutas ilusti ära Janek ja tasuks hõbemedal.

  1. Ago Sambla -1

  2. Janek Võõbus +5

  3. Ãœllar Rego +5

Agole teine meistritiitel see aasta. Võitis ta ju talvel ka Talvised maakonna meistrikad Kiiklas!


MP40 divisjonis oli osalisi kokku 11, kelledest medalitele heitles 9 mängumeest. Open arvestuses parimas kahtlust ei olnud: Dan Sööl ringidega -5 ja -7 kindlalt parim!

  1. Dan Sööl -12

  2. Raimond Reiska -6

  3. Meelis Mändla +1

Danile Ida-Virumaal meeldib. On ta olnud osalemas pea igal võistlusel, mis siin maakonnas see aasta peetud!


Ida-Virumaa meistriks krooniti Raimond. Ilmselgelt oli mees väga õnnelik ja tänukõne algas sõnadega: "Lõpuks see siis tuligi!" Tubli töö Raimond, igati teenitud tiitel!

  1. Raimond Reiska -6

  2. Meelis Mändla +1

  3. Jaak Kivend +4


See, et Meelis Mändlal on seos Ida-Virumaaga, tuli üllatusena isegi korraldajatele. Meeldiva üllatusena loomulikult!


FPO divisjon, ehk naised. Kokku osalisi oli 6, kelledest 4 võistlesid medalitele. Esimese ringi parim Kersti suutis teisel ringil oma edu ilusti hoida.

  1. Kersti Uudeküll +11

  2. Anu Normak +18

  3. Kelli Vassiljev +23


Kersti (Tamsalu Discgolfi klubi) oli võidu üle väga õnnelik!


Ida-Virumaa arvestuses oli teada, et seekord tuleb uus meister, kuna valitsev meister Aveli Uustalu viibis samalajal treeninglaagris ning osaleda ei saanud. Uueks meistriks krooniti Anu Normak. Anu, kes võitis kulla ka talvistes tingimustes, on ikka väga head hooaega tegemas. Väga tubli. Ja tublid olid ka teised naised, eriti maakonna arvestus neljandaks jäänud Anette Normak (Anu tütar nimelt). Anette on alles 11 aastane ja tema tiitlivõidud on tulemas! Eeskuju ju täitsa kodus olemas:) Tuult tiibadesse!

  1. Anu Normak +18

  2. Kelli Vassiljev +23

  3. Meriliis Uustalu +40

Kelli, Anu ja Meriliis

Anette esimene ametlik disci võistlus.


MPO ja MJ18 divisjonid olid seekord kokku pandud. Põhjus väga lihtne: meie juuniorid on lihtsalt nii head. Nad ise tahavad meestega koos mängida. Ja seda nad tõestasid kohe esimese ringiga, kus nii Egert kui ka Oliver mängisid end teiseks ringiks lead-cardi. Lisaks olid liidrite seltskonnas üllatuslikult kunagine ammune meister Timo Juursalu ja parima tulemuse -9 (PDGA reiting 1001) teinud Taivo Valdur ! Viimane siis mitte väga üllatuslikult. Taivo oligi enne võistlus pigem suurfavoriit, kuna oli teada, et valitsev kahekordne meister Martin Aul valmistub Konopište Openiks ja seekord tiitlit kaitsma ei tule. Teise ringi alguses sai kohe selgeks, et tiitli nimel jätkavad heitlus Egert ja Taivo. Lõpuks oli kõik selge ja nii avatud kui ka Ida-Virumaa arvestuses oli tulemused samad:

  1. Taivo Valdur -15

  2. Egert Hütt -12

  3. Indrek Harlamov -8

Kui Egert ja Taivo esindavad Alutaguse Eagle discgolfi klubi, siis kolmanda koha saavutanud Indrek Harlamovil koduklubi puudub. Sellegipoolest väljak talle väga tuttav, pigem tegemist koduväljakuga.

Välja sai jagatud ka MJ18, ehk juniorite medalid. Parim oli Egert Hütt, teine Oliver Võõbus ja kolmas Roomet Leinbock.


Teisest ringist tehti live ülekanne. Leiab selle FB-st grupist nimega Discgolf Ida-Virumaal.

Kõik tulemused leiab SIIT ja PDGA SIIT


Mängiti ka CTP mängu. See oli üles pandud rajale nr 15 ja parim oli Dan Sööl 34,5 cm postist. Teiseks jäänud Oliveri tulemus oli 37,0 cm!

Kahe ringi vahepeal tehti kiire puti võistlus. Joonekas. Täpselt sama, mis talvel tehti. Ida-Virumaa meistrivõistlusete putikuningas 2023 on Karl Pill!

Vasakukäeline Karl Pill puttimas end võitjaks!


Lisaks kõigele oli laupäeval paarismängu võistlus "Kinkston esitleb: Meistrikate Paarismäng".

Tegemist oli vahva paarismänguga, kus võitjapaarid selgitati välja neljas erinevas divisjonis:

Mehed: Jüri Kivest / Egert Hütt -14 (väljaku rekordi kordamine!)

Naised: Egle Lipp / Kertu Lipp + 22

Segapaarid: Kelli Vassiljev / Venno Jaakma -3

MA4: Sven Lilleväli / Arvi Kuttim +12

Paarika tulemused leiab SIIT

Segapaaride parimad olid Kelli ja Venno. Kahepeale kokku tehti 3 outside putti!


Korraldaja tänab kõiki osalisi ja kõiki suurepäraseid sponsoreid:

Surfcafe

Kinkston - kingiagentuur

Connecto

Forus Security

Rüübe / Surakas.ee

Purtse Vineerikoda

Ida-Virumaa Spordiliit


Ja suurimad tänud mänedzer Helina Merioja! Super töö!


Pilte tegi tubli Marul Paist. Leiab need SIIT

Võistlusplakatile sai iga osaline panna oma signatuuri. Too plakat jääb ehtima Kiviõli Seikluskeskuse discgolfi pargi katusealuse / staabi seina!



Kõigile parimat ja kohtume järgmine aasta Alutagusel!






259 views
bottom of page