top of page
Search

Virumaa Meistrivõistlused 2023

Eesti taasiseseisvumise 32. aastapäeval mängiti Ojasaare Puhketalus suurt discgolfi. Toimus võistlus nimega Virumaa Meistrivõistlused discgolfis 2023 sponsored by Discsport.ee. Mõne jaoks kindlasti aasta tähtsaim esinemine.

Süsteem võistlusel oli sama, mis eelneval kolmel aasta: mõlemil maakonnal on kapten (ida kapten Kristjan Jaakma ja lääne kapten Argo Veedla), kellede ülesandeks oli välja valida 45 nime, kes maakonda esindama tulevad. Võisteldi individuaalselt, kui ka võistkondlikult. Ilm oli väga mõnus, mitte palav ja mitte külm. Pidev tuul mängis ka suurt rolli. Tegi mängu kohati mõnusalt keeruliseks.

Ida-Virumaa võistkond 2023


Tulemused:

MJ18 divisjonis saavutas võidu 16-aastane Lääne-Virumaa poiss Kristjan Jõe. Võit tuli alles viimasel rajal, kus Egert eksis putil. Teine-kolmas koht oli Ida-Virumaa poiste välja selgitada. Playoff õnnestus paremini Oliveril.

  1. Kristjan Jõe -9

  2. Oliver Võõbus -8

  3. Egert Hütt -8


MP50 divisjonis on alati Ida-Virumaa härrad tugevad olnud ja olid ka seekord. Võeti lausa nelik võit! Läbi ajaloo kolmanda Virumaa meistritiitli teenis Janek Võõbus! Tubli töö!

  1. Janek Võõbus +2

  2. Ago Sambla +4

  3. Ãœllar Rego +8


MP40 divisjonis on alati tugevad olnud Lääne-Virumaa mehed. Eesti meistrivõistluste kolmas Dan Sööl suutis oma eelmise aasta Virumaa meistritiitlit kaitsta ja kokkuvõttes võtta 5 viskelise eduga kuldmedali. Teine koht tuli Ida-Virumaale ja kolmas läks läände.

  1. Dan Sööl -7

  2. Raimond Reiska -2

  3. Janar Pullisaar +5


FPO divisjonis oli Lääne-Virumaal välja panna just Alutaguse Openil kolmanda koha saanud Kristi Unt! Favoriidina näitas ta väga kindlat ja tarka mängu. Tulemuseks -7 ja kindel võit! Hõbe ja pronks tulid Ida-Virumaale. Suurepärase mängu teinud Anu Normak oli tulemusega +6 teine ja see hooaeg minimaalselt mänginud Külli Stroo kolmas! Väga tubli töö tüdrukud!

  1. Kristi Unt -7

  2. Anu Normak +6

  3. Külli Stroo +14


MPO divisjonis oli osalisi tervelt 51! Pärast esimest ringi oli esikolmik Kaspar Kukk -15, Sten Tammik -13 ja Taivo Valdur -10. Oli suhteliselt selge, et nende kolme mängumehe vahel medalid ka ära jaotatakse. Teine ring oli küll omajagu pingeline, aga lõppude lõpuks järjestus jäi samaks ja esmakordselt krooniti VIrumaa meistriks Kaspar Kukk! Paljud õnned!

  1. Kaspar Kukk -22

  2. Sten Tammik -21

  3. Taivo Valdur -18

Lisaks esikolmikule tulid auhinnalistele kohtadele 4. koht Martin Aul (pildilt puudu),

Tõnis Soppe ja Timo Laidroo.


Ida-Virumaa teenis kokku 9 medalit (1 kuld) ja Lääne-Virumaa 6 medalit (4 kulda). Võistkondlikus arvestuses võttis neljandat korda järjest võidu Lääne-Virumaa! Ida-Virumaa kapten Kristjan Jaakma ja abikapten Sven Paist on väga rahul, et pea kõik, keda võistkonda kutsuti tulid ja andsid oma parima. Seekord kahjuks läks nii, aga eks proovime järgmine aasta jälle! Alla ei anna!

Rändkarikas Virulaste Vägev jääb jälle aastaks Lääne-Virumaale.


Paljud paljud õnned kõigile osalistele ja võitjatele!


Kõik tulemused leiab siit:

Pilte tegi Marul Paist. Galerii leiab SIIT


Ojasaarel tulemas 2 võistlust:

Teisipäeval 22 august Best Shot paarismäng INFO

Pühapäev 27 august Ojasaare Open by Wienerberger INFO


Discsport.ee Ida-Virumaa nädalamängude sarja 25. etapp saab toimuma kolmapäeval Mäetagusel. Pane end kirja SIIN




128 views
bottom of page